CKOP si klade za cíl poskytovat komplexní péči, která zahrnuje  ranou péči,  služby speciálně pedagogického centra a služby centra metodické podpory.  Naše vize zahrnuje následující klíčové body:

Individuální přístup: Každé dítě je jedinečné, a proto poskytujeme individuálně přizpůsobené vzdělávací a podpůrné programy  odpovídají specifickým potřebám každého klienta.

Podpora rodin: Aktivně zapojujeme rodiny do procesu vzdělávání a, poskytujeme jim poradenství a podporu, aby mohly efektivně komunikovat a spolupracovat se svými dětmi. Služby rané péče pomohou rodičům porozumět ztrátě sluchu a získat sebevědomí – JSEM HRDÝ RODIČ DÍTĚTE S VADOU SLUCHU…

Multidisciplinární tým: Naše centrum zaměstnává širokou škálu odborníků, včetně speciálních pedagogů, psychologů, logopedů, lektorů českého znakového jazyka a dalších specialistů, kteří společně pracují na komplexní péči o klienty.

Inkluze: Podporujeme začlenění dětí, žáků a studentů se sluchovým postižením do běžných škol a společenského života, aby mohly plně využít svého potenciálu a být aktivními členy společnosti.

Vzdělávání a osvěta: Poskytujeme vzdělávací programy a školení pro rodiče, učitele a studenty vysokých škol, abychom zvýšili povědomí o problematice sluchového postižení.

Podpora českého znakového jazyka (ČZJ): Aktivně podporujeme používání ČZJ jako primárního komunikačního prostředku pro neslyšící klienty (klienti, které nejsou schopni porozumět mluvené řeči sluchem). Nabízíme kurzy ČZJ pro klienty, jejich rodiny a pedagogy, aby byla zajištěna efektivní komunikace a porozumění.

Inovace a výzkum: Sledujeme nejnovější trendy a výzkumy v oblasti sluchového postižení a aplikujeme je v praxi, abychom zajistili nejvyšší kvalitu péče a vzdělávání.

Naším cílem je vytvořit prostředí, kde se klienti se sluchovým postižením cítí podporováni, respektováni a motivováni k dosažení svých cílů a plného začlenění do většinové společnosti.

Rodiče by neměli podceňovat screeningová vyšetření sluchu.  Více informací o screeningu sluchu naleznete zde.